Advies

Ik adviseer graag over de opzet van een gezamenlijk project, waar verbindingen nodig zijn tussen verschillende partijen en gezamenlijk initiatieven worden opgezet. Met mijn heldere visie en leiderschapskwaliteiten, en vanuit mijn kennis van het (onderwijs)werkveld in Den Haag en omstreken, werk ik samen met mijn opdrachtgevers naar concrete, tastbare en verrassende strategieën en ideeën.

Om een juist advies te geven, krijg ik inzicht in mijn projecten op basis van gesprekken en onderzoek, maar ook vanuit mijn expertise en ervaring. Ik zoek naar ideeën en oplossingen, die van betekenis zijn voor alle niveaus in een organisatie. Mijn aanpak moet verbinden, duurzaam zijn, betaalbaar, bestuurbaar en maatschappelijk relevant.

Ik adviseer over een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Dit betekent concreet: strategisch advies, onderzoek en implementatie ( WMO werkplaats), ontwikkeling van samenwerkingsverbanden; verbinding tussen school, welzijn en gezin voor een optimale ontwikkeling van een kind (Brede Buurtschool) en trajecten voor jongeren rondom voorbereiding op de arbeidsmarkt (Buurtsuper, Lerend Wijk Centrum).

Projectplan schrijven

Samen formuleren we de inhoudelijke uitgangspunten, doelgroep, organisatie en het belang van je project. Aanvullend maken we ook een begroting en planning en wanneer nodig een PR-plan. In een goed geschreven projectplan weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Ik houd van overzicht en resultaat. Dat betekent kort maar krachtig schrijven en weinig details.

Ik vind het belangrijk om in elk projectplan aandacht te besteden aan kennisoverdracht. Als externe ben ik een passant binnen uw organisatie en is het van belang dat de kennis die we hebben opgedaan gedurende het project wordt vastgelegd en geborgd. Pas dan is mijn klus klaar.

Projectleiding


Ik zet graag mijn energie in om samen met anderen iets voor elkaar te krijgen. Als projectleider heb ik een strategie voor ogen en vertaal de ideeën van de opdrachtgever in een plan van aanpak. Om dat plan in de praktijk uit te werken, creëer ik draagvlak op elk niveau en verbind en motiveer ik iedereen tot het project ècht staat.

Als projectleider zorg ik voor het realiseren van de projectdoelen, houd ik de planning in de gaten, verbind ik mensen met elkaar, ondersteun ik waar nodig, coördineer ik de projectactiviteiten en stuur de projectgroep aan. Oftewel: controle van A tot Z.